Tredje raka segern efter islossning i andra

Publicerad: 2024-09-20
Tre matcher, tre trepoängare. Vi har fått en fin start på säsongen i SDHL och på fredagen inkasserades den första segern på hemmaplan via 5-1 mot Leksand inför 610 åskådare.

MoDo Hockey öppnade inte matchen på bästa sätt, även om Lovisa Engström höll sig framme och satte karriärens första SDHL-mål och gav hemmalaget ledningen. Leksand kunde kvittera i powerplay senare i första perioden och MoDo hade lite att klura på i pausen.

Sedan kom period två och allt såg mycket bättre ut för hemmalaget, som också fick utdelning. Lauren Bellefontaine gjorde snyggt 2-1 i friläge i numerärt underläge (!) och 3-1 och 4-1 noterades av Darcie Lappan och Bellefontaine igen.

Därmed var matchen mer eller mindre avgjord och i tredje perioden fastställde Lovisa Engström slutresultatet när hon återigen överlistade gästernas målvakt och petade in 5-1.

All matchstatistik finner ni här.

HÖJDPUNKTER

INTERVJUER

Lovisa Engström:

Jared Cipparone:

NÄSTA MATCH

Redan på söndag är det dags för nästa match på hemmaplan, då väntar SDE som motstånd. Matchen har nedsläpp klockan 12.00 - vi ses i Hägglunds Arena!