Mållöst i helgavslutningen

Publicerad: 2024-08-17
En vinst och en förlust blev vårt facit under den första matchhelgen för SDHL-laget.

Fredagens 2-1-vinst mot Brynäs följdes upp av en 0-2-förlust mot Luleå.
I en överlag relativt jämn, och bevisligen målsnål, tillställning var det gästerna som sent i matchen spräckte nollan genom den tidigare MoDoforwarden Jaycee Magwood.
Detta skedde 36 sekunder in i tredje perioden och resten av matchen blev en jakt på en kvittering för hemmalaget.

Det saknades definitivt inte lägen, varken i tredje perioden eller tidigare i matchen, men viss oskärpa och en god insats från gästernas målvakt Frida Axell satte stopp för MoDo denna afton.

I slutet, i spel sex mot fem och med målvakten Andrea Brändli (som gjorde 33 räddningar i matchen!) i hemmabåset skickade Luleå in 0-2 och stängde slutresultatet.

Vi tar många lärdomar av denna första, intensiva matchhelg och jobbar vidare under försäsongen.