Adéla Šapovalivová matchhjälte med två mål

Publicerad: 2024-10-20
Damerna fortsätter sin framgångsrika säsongsinledning efter att ha besegrat HV71 med 3-2 under söndagens familjedag i Hägglunds Arena.

Matchen inleddes i högt tempo med ett MoDo som jagade ett tidigt övertag, dock blev den första perioden mållös. I den andra perioden visade MoDo snabbt sin offensiva kapacitet. Laget fick utdelning när Adéla Šapovalivová satte 1-0 efter knappa tre minuter och två minuter senare är hon framme igen och styr in ett skott till 2-0.

HV71 skapar lite nerv i matchen och reducerar till 2-1, deras glädje blev dock kort när Wilma Sundin återtog tvåmålsledningen med hennes 3-1 mål.

I den tredje perioden blev de sista minuterna mest dramatiska när HV71 lyckas reducera till 3-2 och därefter plockar ut målvakten, men MoDo försvarade sig starkt och höll undan tack vare en solid defensiv insats och flera viktiga räddningar av Lovisa Persson i målet.

Familjedagens succé

Den här segern var extra speciell då den spelades inför en stor publik på familjedagen i Hägglunds Arena, där hockeyfesten utanför isen var minst lika stor som den på isen. Med aktiviteter för hela familjen och en rafflande hockeymatch bjöds det på en perfekt söndagseftermiddag.

Tack till alla som var på plats och stöttade laget! Nästa match spelas på bortaplan, så håll utkik efter mer information och följ oss på våra sociala medier för senaste nytt!