Första rundan går till Luleå

Publicerad: 2024-03-15
Nu vänder finalserien upp till Norrbotten

Luleå fick en flygande start i matchen där de gör 0-1 redan efter 44 sekunder, ungefär fem minuter senare kan de utöka till 0-2 innan MoDo börjar komma in i matchen mer och mer. I den andra perioden reducerar Lina Ljungblom till 1-2 och alla 2871 personer som tagit sig till Hägglunds får jubla! MoDo fortsätter spela bra och trots att skottstatistiken talar för Luleås fördel etablerar MoDo långa anfall och har bra fart under skridskorna. Dock kan Luleå utöka sin ledning ännu en gång till 1-3. MoDo gör ett försök till reducering genom att plocka ut Andrea Brändli från målet men då kan Luleå punktera matchen i öppen kasse. Trots att slutresultatet landade på 1-4 var det en jämn match och vi har mycket bra att ta med oss nu när matchserien vänder till Norrbotten för dubbelmöte söndag och tisdag.

Stort tack till publiken på plats som verkligen lyfte kvällen till en ny nivå! Vi hoppas på en fjärde match här i Hägglunds nästa fredag, hoppas vi ses igen då!