Intervju med Mattias Karlin

Publicerad: 2023-08-09
Arbetet inför SHL-säsongen 2023/2024 är i full gång. Räkna inte med att se ett helt nytt MoDo Hockey kommande säsong, men visst kommer det att ske lite förändringar.

"Vi är naiva om vi tror att vi kommer att ha pucken lika mycket nu", säger huvudtränare Mattias Karlin.

Herrlaget återsamlades härom veckan och i torsdags genomfördes det första gemensamma passet på is. Nu har ytterligare några ispass klarats av och spelarna, och laget som helhet, kommer så sakteliga in i grejerna. Steg för steg ska saker och ting falla på plats.

– Det första tre veckorna blir det mycket fokus på spelet utan puck. Vi har gått igenom spelet i egen zon nu och kommer sedan vecka för vecka trycka oss framåt. Till slut ska vi börja diskutera spelet med puck också, men vi kommer kanske inte att se något bländande spel med puck första träningsmatchen, säger Mattias Karlin.

Vilket MoDo kan vi förvänta oss i vinter?

– I allsvenskan hade vi pucken mest av alla lag och vi är naiva om vi tror att vi ska ha det nu i SHL. Därför måste vi anpassa vårt spel efter det. Samtidigt vill vi fortsätta spela med fem man i anfall och lyfta fram när vi kan göra det, och ha våra kombinationsspel. Vi ska inte totaländra bara för att vi har gått upp. Men vi kommer att behöva ändra vissa grejer.

Många spelare är nya inför säsongen vilket också kräver tid på försäsongen, tid för spelarna att lära känna både spelsystem och sin nya miljö.

– Summa summarum har det sett bra ut tycker jag. Många av de gamla spelarna har tagit vid från slutet av förra säsongen, vilket är glädjande, och de nya har kommit in med en bra intensitet och har kört på ordentligt och gett oss en ny nivå på träningarna.

Försäsongen blev särdeles kort för MoDo den här gången, vilket i grund och botten är positivt eftersom det blev ett långt slutspel.

– Det blev tätt inpå. Första maj försökte man fira i ett par dar men sedan var det bara på det direkt. Vi gjorde så den här säsongen, när vi kom igång lite senare än de flesta andra, att vi maximerade det så mycket vi kunde och faktiskt hoppade över testerna när vi körde igång, säger Mattias Karlin och fortsätter:

– Normalt brukar det vara tre testtillfällen, men vi kände att varje dag som vi tränar är så extremt viktig och att vi inte kunde "kasta iväg" dagar på tester. Därför körde vi igång och tränade direkt, sedan blev det tester innan semestern och nu när vi samlades igen.

INTERVJU I MODO CHANNEL

Se en videointervju med Mattias Karlin i MoDo Channel på denna länk.

VÄLKOMMEN 23 AUGUSTI

Första träningsmatchen avgörs om en vecka, nästa onsdag borta mot Östersund, och en vecka senare spelar MoDo hemma för första gången när Skellefteå kommer på besök 23 augusti. Biljetter till den senare matchen kan du säkra redan nu här!

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist