Förlängt kontrakt med Johan Södergran!

Publicerad: 2023-10-26
Vi kan idag meddela den glada nyheten att vi kommit överens med forwarden Johan Södergran om en förlängning på hans kontrakt. Det nya sträcker sig fram till våren 2026.

Det rör sig alltså om en förlängning på kontraktet med ytterligare två år efter denna säsong.

Johan Södergran kom till MoDo Hockey inför säsongen 2022/2023. Under sitt första år i MoDo Hockey stod han för 17 poäng på 52 grundseriematcher och ytterligare 12 poäng i slutspelet, där han bland annat gjorde två mål i den avgörande finalen mot Djurgården.

Hittills den här säsongen har han hittat kemi med Sam Vigneault och Erik Walli Walterholm och för Södergran själv har det blivit sex (3+3) poäng i säsongsupptakten.

Diskussioner har pågått en tid och nu står det klart att han blir MoDo trogen i ytterligare två säsonger, minst.

– Jag är oerhört glad, säger Södergran och fortsätter:

– Det var inte så mycket att fundera på. Det är en bra plats att utvecklas på och att ha kul varje dag på. Det var väldigt roligt att MoDo ville förlänga och det är skönt att ha skrivit på redan nu.

Sportchef Henrik Gradin:

– Vi är jätteglada att vi kunde lösa det så tidigt. Vi tycker att Johan har gjort en otrolig resa här, från när han kom förra hösten till där han är nu. Vi ser att det finns otroligt mycket utvecklingspotential i honom också.

Både Johan Södergran och Henrik Gradin var på plats i MoDo Channels studio under torsdagens sändning av Lunchtugg. Se avsnittet i repris här!

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist