Ny seger på bortaplan - Brändli nollade LHC

Publicerad: 2023-12-03
MoDo tog fem av sex poäng på bortaplan i SDHL under veckoslutet, efter att Linköping besegrats med klara 4-0 på söndagen.

Det var en match mellan tabelltvåan MoDo och tabelltrean Linköping och förgrundsfigurer kom att bli Andrea Brändli i MoDo-kassen och Lina Ljungblom på sin forwardsposition.

Brändli var rent omutlig och räddade samtliga 24 skott hon fick på sig. Hennes totala räddningsprocent för säsongen är uppe över 95 procent och snittet på insläppta mål per match 1,16 (!).

Ljungblom var den som öppnade målskyttet i matchen lite mer än halvvägs in i den andra perioden och hon fyllde på sin poängkvot med två målgivande passningar i tredje, när MoDo gick från 1-0 till 4-0.

Särskilt vackert var 3-0-målet, där pucken gick som på ett snöre mellan Adela Sapovalivova, Ljungblom och Taylor House. Den sistnämnda kunde raka in pucken i mer eller mindre tom bur.

Tre sköna poäng in på kontot när vi nu vänder hemåt för att ladda upp inför lördagens möte med SDE, en match som vi spelar i Niphallen i Sollefteå!

Höjdpunkter från matchen finner ni här.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist