En poäng i målrik match mot LHC

Publicerad: 2024-10-17
Vi kunde inte knyta ihop säcken borta mot Linköping och fick finna oss i att kliva av på den förlorande sidan, efter förlängning.

Matchen i Saab Arena började på bästa sätt för MoDo som tog ledningen med både 1-0 och 2-0 i den första perioden, efter mål av Mikkel Aagaard och Sampo Ranta (i powerplay).

Tvåmålsledningar hade vi sedan fler gånger i matchen, efter mål av Alexander True och Jesper Olofsson kunde vi notera både 3-1 i 4-2 i målväg, men LHC kom tillbaka och kvitterade till 4-4 i en mer eller mindre vild andraperiod där målen duggade tätt i båda riktningar.

Vi tog återigen ledningen efter att Sebastian Ohlsson styrt in 5-4 – men tyvärr kunde vi inte stänga ner butiken i tredje perioden. LHC kvitterade med några minuter kvar av ordinarie matchtid och i förlängningen avgjorde sedan hemmalaget.

En del positivt finns att ta med sig, som den offensiva urladdningen och att flera spelare som väntat på sina första mål fick näta. Men givetvis är ändå den sammantagna känslan tung efter ännu en förlust.