Cipparone inför SM-finalen mot Luleå

Publicerad: 2024-03-11
På fredag brakar det loss. MoDo Hockey gör upp med Luleå/MSSK i SM-final och det är vi som får börja på hemmaplan på fredag kväll. Nu sluter vi upp i Hägglunds Arena!
"Stödet betyder mycket", säger huvudtränare Jared Cipparone.

Semifinalserien mot Brynäs avslutades på söndagen och det blev alltså 3-1 till MoDo Hockey i slutänden, sedan den fjärde matchen slutat 2-0 i vår favör. Victoria Klimek satte två kvicka mål i andra perioden och Andrea Brändli var omutlig längst bak matchen igenom.

Nu väntar spel om SM-guldet och det är serievinnarna Luleå/MSSK som står för motståndet, det Luleå som besegrade Frölunda med 3-0 i matcher i sin matchserie.

– Spelarna är väldigt välförtjänta av den här möjligheten och vi är verkligen inte nöjda än, säger MoDos huvudtränare Jared Cipparone.

Laget har tagit ledigt i upptakten av veckan efter en tajt matchserie mot Brynäs.

– Vi vilar i ett par dagar, det är viktigt att spelarna får ladda om sina batterier. Att vi vann på söndagen hjälpte mycket i och med att vi får fler dagars uppehåll inför finalen. Vi ska vila, sköta om kropparna och sedan bygga upp oss inför fredagens stora match.

En match som alltså spelas på hemmaplan. Upplägget är sådant att det sämre rankade laget, MoDo som slutade på andra plats i SDHL bakom Luleå, får inleda på sin hemmarink. 

– Det känns bra att vi får starta hemma, självklart är den första matchen viktig, vi vill ha en bra känsla med oss till resten av matchserien. Vi hade ett fantastiskt stöd i vår förra hemmamatch och det betyder mycket när folk sluter upp. Samtidigt har vi spelat bra även uppe i Luleå så vi känner oss trygga i att åka dit med, säger Jared Cipparone.

MoDo har vunnit ett av fyra möten i SDHL den här säsongen, men i stort har det varit tajta matcher över hela linjen.

– Vi har bra självförtroende och vet att vi har en god chans om vi spelar efter vår förmåga.

SM-Final-push-16x9

Vad är det vi möter?

– Luleå är ett starkt lag och de har en bra bas i hur de spelar. De spelar en snabb ishockey, är ett skridskostarkt lag med en hel del skicklighet. Det gäller att vi är snabba på våra fötter - men det är den hockeyn vi spelar också och vi vet att vi kan möta dem i det.

Luleå har vunnit de fem senaste SM-finalerna och har av förklarliga skäl ett favoritskap på sig.

– Det är naturligt att det låter så, men det spelar ingen roll utan det som spelar roll är vad som sker på isen. Jag vet att det snackas om erfarenhet och så vidare men vi har också spelare som har spelat i olympiska spel, i finaler och i viktiga matcher i VM. När man kliver ut på isen är det inget annat än ishockey och det är där ute som det ska avgöras, säger Jared Cipparone.

SÅ SPELAS SM-FINALEN

Matchserien är i bäst av fem matcher och matcherna spelas enligt upplägget B-H-H-B-H, där serieledande Luleå har hemmaplansfördel (H).

Fredag 15 mars 18.05: MoDo-Luleå - KÖP BILJETT HÄR

Söndag 17 mars 15.05: Luleå-MoDo

Tisdag 19 mars 18.05: Luleå-MoDo

(ev.) Fredag 22 mars 19.05: MoDo-Luleå

(ev.) Söndag 24 mars 14.05: Luleå-MoDo

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist