Välkommen hem, Ludwig Byström!

Publicerad: 2024-07-17
Vi hälsar ytterligare en spelare välkommen till MoDo Hockey och i detta fall säger vi välkommen hem till Ludwig Byström! Backen har signerat ett ettårsavtal. "Bara tanken på att dra på mig MoDo-tröjan igen gör mig pirrig", säger han.

Ludwig Byström, som fyller 30 år nu på lördag, kommer närmast från Nürnberg Ice Tigers i den tyska ligan, där det blev 14 poäng på 53 matcher den gångna säsongen. Dessförinnan spelade han flertalet år i AHL och fyra år med Kärpät i den finska ligan.

Han är en MoDoit i grund och botten och tog sina första skär i klubben som litet barn. Redan 2010 gjorde han sin debut i seniorlaget, som 16-åring i dåvarande Elitserien, och nu sluts alltså cirkeln när han återvänder till Örnsköldsvik.

– Det känns sjukt roligt och bra att få komma hem och spela för MoDo. Bara tanken på att få dra på mig MoDo-tröjan igen gör mig pirrig i magen, säger Byström och fortsätter:

– Förväntningarna på mig själv är att jag tror och hoppas att jag ska bidra både offensivt och defensivt, och göra det så enkelt som möjligt för våra målvakter och forwards.

Det var ett tag sedan han var på svensk mark men han hann spela 140 matcher i den svenska högstaligan innan flyttlasset bar iväg till Nordamerika. Målet med säsongen är glasklart.

– Vi ska fortsätta bygga på den grymma säsongen som laget gjorde senast och bli ett etablerat och slagkraftigt lag i SHL, säger Byström.

Backen är givetvis välbekant för MoDo-ledningen och har tränats av såväl sportchef Henrik Gradin som assisterande tränare Mikael Sundell under sina unga år i MoDo-dressen.

– Ludwig är en bra skridskoåkare och besitter ett fint spelsinne. Han är en bra tvåvägsback som vi tror att vi kommer att ha mycket nytta av. Sedan skadar det naturligtvis inte att han är uppvuxen här i Örnsköldsvik och har MoDo i sitt hjärta redan, säger Henrik Gradin.

KONTRAKTSLÄGET

Målvakter: Olle Eriksson Ek, Lassi Lehtinen.

Backar: August Berg, David Bernhardt, Ludwig Byström, Paul LaDue, Jakob Norén, Pontus Näsén, David Rundblad, Tobias Winberg.

Forwards: Mikkel Aagaard, Måns Carlsson, Theo Jacobsson, Lukas Jasek, Theodor Niederbach, Sebastian Ohlsson, Jesper Olofsson, Adam Pettersson, Lucas Pettersson, Oscar Pettersson, Sampo Ranta, Johan Södergran, Alexander True, Sam Vigneault, Riley Woods.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist