MoDo Hockey tar revansch och vinner med 5-2 mot Djurgården

Publicerad: 2024-10-13
Efter en tung förlust mot Linköping i fredags var det dags idag att möta Djurgården. Matchen slutade med en spännande 5-2-seger för MoDo som bjöd på en imponerande laginsats med hela fem olika målskyttar.

MoDo började starkt och satte tidigt press på Djurgården, vilket gav resultat. Vendula Přibylová öppnade målskyttet och satte tonen för matchen. Kort därefter utökade Lovisa Engström ledningen och när Adéla Šapovalivová gjorde 3-0 verkade det som att laget hade kontroll över matchen.

Men Djurgården gav sig inte utan kamp. Trots MoDos starka inledning lyckades Djurgården komma tillbaka in i matchen och reducera till 3-2. Det blev en nervkittlande avslutning där Djurgården pressade hårt och jagade kvittering.

MoDo behöll dock lugnet och spelade disciplinerat i de avgörande minuterna. Med bara några minuter kvar säkrade Emma Seitz ledningen och med ett sista mål i öppen bur av Darcie Lappan kunde vi andas ut och fira den välförtjänta segern.

Denna match visade att vi har bredden och lagandan för att komma tillbaka starkt efter en motgång. Fem olika målskyttar gav ett kvitto på att flera spelare kan kliva fram när det gäller. Nu ser vi fram emot kommande matcher och hoppas på fler segrar!

En riktig lagseger som stärker både självförtroendet och platsen i tabellen där vi ligger på en tredjeplats endast en poäng bakom ettan och tvåan.

Nästa helg har vi åter igen två hemmamatcher i SDHL och på söndag är det dessutom Rosa Bandet-match