Förlust på hemmaplan

Publicerad: 2024-01-06
MoDo som var tillbaka på hemmaplan denna lördag och tog emot Rögle i ett viktigt möte i nedre halvan av tabellen.

Gästerna öppnade piggast och skapade flera vassa lägen mot MoDos målvakt Lassi Lehtinen. Daniel Brickley skapade periodens bästa chans för hemmalaget när han prickar stolpen.

Bortalaget Rögle gör 0-1 på en målvaktsretur efter sex spelade minuter, minuten senare gör man också 0-2. MoDo väljer efter det målet att ta en timeout.

Rögle har spelövertaget under resten av perioden, men åker på en 5+20 efter en tackling mot huvudet på Sebastian Ohlsson. MoDo imponerar inte i powerplay men gör ändå 1-2 när Josh Dickinson fångar upp en puck efter en sargstuds och vallar in pucken i mål. Den ställningen står sig också perioden ut.

Det blir ingen ytterligare utdelning i det långa powerplayet, men MoDo skaffar ändå ett visst övertag i den första halvan av den andra perioden. Efter drygt sju minuter får Rögle chansen i powerplay efter att MoDo dragit på sig två minuter för abuse of the official. Resterande delen av den andra perioden är jämn, men det blir inga mål utan 1-2 står sig in i den tredje.

Efter fem minuter av den tredje perioden får Sam Vigneault lämna matchen på grund av en tackling som tar illa, detta gör att MoDo får kasta om i kedjorna.

Efter precis sju minuter in i tredje tilldöms Rögle ett straffslag, en straff som Lassi Lehtinen räddar.

Däremot utökar Rögle ledningen till 1-3 efter nio minuter, ett backskott från blå går hela vägen in i nät. MoDo plockar ut målvakten med fem minuter kvar av tredje perioden och det slutar med att Rögle sätter 1-4 i öppen bur. Med endast 1.30 kvar drar MoDo på sig en utvisnings vilket leder till att Rögle även gör 1-5.