Seger i första försäsongsmatchen

Publicerad: 2023-08-11
Med en 4–2-vinst i bagaget kunde MoDo Hockey resa hem från Ljusne på fredagskvällen. Brynäs besegrades i försäsongens första match.

Inför 111 åskådare kopplade MoDo grepp målmässigt i den första perioden när Taylor House hittade rätt för första gången i MoDodressen. Ännu ett nyförvärv, Victoria Klimek, sköt sedan 2–0 i andra perioden och efter 40 spelade minuter var ställningen 3–1. Lina Ljungblom stod för mål nummer tre.

Ett tvåmålsöverläge efter två perioder och detsamma var alltså läget vid slutsignalen. Brynäs reducerade i tredje perioden men Linnéa Andersson fastställde slutresultatet 4–2 innan ridån gick ner.

– För att vara första träningsmatchen var det helt okej. Du kunde se att det var första framträdandet för många men allt eftersom matchen gick så blev det bättre och bättre, säger huvudtränare Jared Cipparone.

Han fortsätter:

– Jag gillade framför allt vår energi, vilket var en stor skillnad jämfört med förra året. Mycket behöver bli bättre men jag tycker att vi har en bra bas att utgå från.

Nu är det huvudfokus på träning den närmaste tiden för vårt SDHL-lag. Nästa träningsmatch spelas den 10 september då Leksand väntar på bortaplan, i Söderhamn.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist