Stark upphämtning resulterade i två poäng

Publicerad: 2024-10-06
I dagens drabbning mellan MoDo och Skellefteå AIK bjöds vi på en spännande match som svängde åt båda håll men som slutade 5–4 till MoDo efter övertid.

Skellefteå tog tidigt kommandot och gick upp i en överraskande 3–0-ledning, mycket tack vare aggressivt spel och effektiva avslut. MoDo hamnade på bakfoten, men deras kämpaglöd slocknade aldrig vilket skulle visa sig avgörande.

Första halvan av matchen dominerades resultatmässigt av Skellefteå, men MoDo skapade många farliga chanser och visade sin skicklighet, trots att de inte fick utdelning direkt. Det var inte förrän Lauren Bellefontaine reducerade till 3–1, efter en elegant framspelning från Wilma Sundin, som vändningen började ta form. Kort därefter, innan andra perioden var över, kunde Ebba Hedqvist sätta ytterligare ett mål för MoDo i powerplay, och plötsligt var det match igen.

Skellefteå kämpade tappert och försvarade sin ledning med ett hårt kämpande spel, precis som Andrea Brändli förutspått inför matchen. Men MoDo var fast beslutna att få med sig poäng. Med bara fem minuter kvar av tredje perioden klev Wilma Sundin fram och kvitterade, vilket tvingade matchen till förlängning.

I den spännande övertidsperioden var det Mira Hallin som blev matchhjälte, när hon avgjorde och säkrade extrapoängen för MoDo. Det blev en verklig kamp där båda lagen skapade flera heta chanser och visade prov på starkt offensivt spel.

Segern var viktig för MoDo, som fortsätter att befästa sin plats i toppen av SDHL-tabellen. Skellefteå visade trots förlusten att de är en formidabel motståndare och att de kan utmana även de bästa lagen i ligan. Trots MoDos spelövertag i stora delar av matchen kämpade Skellefteå hårt på hemmaplan och gjorde det svårt för gästerna.

Vi summerar helgen med två viktiga segrar och fyra poäng in på kontot. Nästa match spelas hemma mot Linköping fredag 11/10, hoppas vi ses i Hägglunds då!