Tre poäng i Frölundaborg

Publicerad: 2024-01-06
Damerna kammade hem full pott när de mötte Frölunda på bortais.

Frölunda inledde matchen med ett ledningsmål redan efter 3.34 in i första perioden. En period som endast innehöll ett mål och en utvisning - båda för Frölunda. MoDo känns som det starkare laget och vinner även skotten med 10-5.

Andra perioden är även den ganska skonad från händelser men även där är det Frölunda som står för utvisningarna, två stycken närmare bestämt. Men MoDo lyckas inte få in pucken bakom Frölundas målvakt Stephanie Neatby. Perioden slutar mållös men även denna period är skotten till MoDos favör - 15-5.

Tredje perioden växlar MoDo upp något mer och Wilma Sundin kvitterar efter 5.20 efter pass från Lina Ljungblom. Ljungblom tar sedan saken i egna händer och skjuter in 2-1 pucken bakom en chanslös Frölundamålvakt. Frölunda försöker kvittera och ta matchen till förlängning genom att ut målvakten med drygt 1.30 kvar. Försöket blir inte lyckosamt och vi kan inkassera tre poäng på kontot, detta innebär att vi nu har 52 poäng och är 7 poäng efter serieledarna Luleå.

Ny match redan imorgon då laget beger sig till Jönköping och Husqvarna Garden för att möta HV71. Matchen börjar 12.00 och du ser den som vanligt på TV4 Play.