Ett år till för Linnéa Andersson!

Publicerad: 2024-05-15
MoDo Hockey och Linnéa Andersson är överens om en förlängning av kontraktet. Landslagsbackens nya avtal sträcker sig över kommande säsong, 2024/2025.

I och med det nya kontraktet kommer Linnéa Andersson att kliva in på sin tredje säsong som MoDoit när pucken släpps till hösten. Hon kom till klubben 2022 och har hunnit spela 66 SDHL-matcher (och gjort 22 poäng) samt 15 matcher i SM-slutspel sedan dess, liksom en drös landskamper och två VM-turneringar.

– Det känns väldigt bra att få representera MoDo i ytterligare en säsong, säger Andersson och fortsätter:

– Jag trivs bra i både klubben och stan och ser fram emot att fortsätta vara en del av den resa vi är inne på. Jag vill fortsätta ta kliv framåt, både för egen del och tillsammans med laget.

Linnéa Andersson är smålänning i grunden och har Eksjö som moderklubb. Nu är hon MoDoit och enligt huvudtränare Jared Cipparone är hon en viktig del av laget, både på och vid sidan av isen.

– "Lelle" är en ledare och kulturbärare och inte minst därför känns är vi glada över att få behålla Linnéa även nästa säsong. Hon har ambitioner och vill hela tiden bli bättre. Hon har också utvecklats en hel del under tiden hos oss och är en väldigt duktig tvåvägsback, med ett bra skott, säger Cipparone.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist