Vinst efter över 85 minuters spel!

Publicerad: 2024-03-08
Ruskigt viktig seger i den tredje semifinalen

Ännu en match till förlängning lagen emellan och först i den andra övertidsperioden kunde MoDo avgöra och vi leder nu matchserien med 2-1.

Det var ett stort stöd på läktaren med över 1000 personer och en härlig klack, dock var det Brynäs som inledde målskyttet när de gör 0-1 efter 10.52 in i första perioden. I den andra perioden kvitterar MoDo genom Mira Hallin i en period med mycket känslor och fysiskt spel. Mira Hallin var på målhumör och kan ge MoDo ledningen efter drygt nio minuter spelade i den tredje perioden. Senare väljer Brynäs att ta timeout och plockar även ut målvakten vilket gör att Brynäs kan kvittera med endast 53 sekunder kvar. Likt alla matcher utom den senaste går även denna match till förlängning som spelas fem mot fem i 20 minuter. Vi får inte se något avgörande efter den fjärde perioden med väldigt många fina chanser och publiken fick sitta som på nålar. Efter 5.32 in i den femte perioden kan till slut Anna Andersson avgöra matchen och sätta MoDo i förarsätet.

Nu spelas nästa match på söndag i Brynäs, vid vinst är det SM-final som väntar, vid förlust vänder vi åter till Hägglunds för en femte avgörande match på tisdag.