MoDo Hockey en del av satsningen Damerna Först

Publicerad: 2024-05-22
MoDo Hockey och nio andra svenska klubbar, i tre olika idrotter, går samman i den unika satsningen Damerna Först.

– Detta har potential att bli hur bra som helst, säger fotbollsikonen Lotta Schelin, som är en av initiativtagarna.

Damerna Först samlar tio toppklubbar i ishockey, fotboll och handboll. MoDo Hockey gör Luleå/MSSK och Djurgården sällskap från hockeyns håll, från fotbollen kommer Hammarby IF, BK Häcken, Piteå IF, FC Rosengård och Kristianstads DFF och ansluter från handbollen gör IK Sävehof och Skuru IK.

Satsningen som utgör Damerna Först riktar sig mot företag som vill vara med i matchen och investera i damidrotten. Damerna Först vill också skapa ett nätverk för både klubbar och partners, där alla tillsammans kan jobba uppåt och framåt.

– Vi drömde om just dessa tio klubbarna och samtliga ville hänga på. Det är vi jätteglada för, säger Lotta Schelin och fortsätter:

– Jag känner verkligen att jag brinner för den här satsningen och att få se hur långt det kan bära när vi går samman över gränserna. Det är riktigt mäktigt. Av egen erfarenhet vet jag också att om man verkligen investerar i något brukar det ge resultat. Detta har potential att bli hur bra som helst.

MoDo Hockey var inte sena att tacka ja när erbjudandet dök upp.

– Det är en väldigt spännande satsning och vi är glada över att få vara en del av den. Det är tio starka klubbar, från olika delar av både sportens värld och landet Sverige, och tillsammans har vi en potential att göra ett verkligt avtryck och lyfta damidrotten. Var för sig gör vi mycket redan idag men tillsammans blir vi ännu starkare, säger Rickard Edblad, sälj- och marknadschef.

Damerna Först är i startgroparna och ambitionen är att växa så att fler idrotter och klubbar kan involveras framöver.

– Jämställdhet inom idrotten är inte bara en fråga om rättvisa, utan också om att skapa förebilder för kommande generationer. Därför är satsningen Damerna Först så viktig, säger MoDo Hockeys lagkapten Ebba Berglund.

Läs mer om satsningen på damernaförst.se.