Dags för nytt länsderby!

Publicerad: 2023-09-23
Vi har gjort upp två gånger på försäsongen men nu väntar "blodigt allvar" och tre poäng på spel när vi tar oss an Timrå IK på bortaplan på lördagen.

Efter den fina starten i SHL, med en poäng (med mersmak) mot Skellefteå borta i premiären och sedan en riktig pangmatch och 7-4 hemma mot Linköping, vänder vi nu skutan en bit söderut.

Mot Timrå, närmare bestämt, och SCA Arena, där det är dags för säsongens första länsderby, en match som är slutsåld sedan en tid tillbaka.

Eller första och första, vi har ju redan mötts två gånger, men det på försäsongen. Dels i Härnösand och dels i Sundsvall under SCA-cupen. Men nu är det alltså SHL som gäller och tre poäng på spel.

Timrå vann premiären hemma mot Frölunda (4-2) men har därefter gått på pumpen borta mot både Luleå (4-0) och Skellefteå (4-1). Vi räknar med andra ord med ett revanschlystet och påslaget hemmalag när pucken släpps klockan 18 på lördagskvällen.

LÄGET I LAGET

För MoDo Hockeys del är hela truppen nu tillgänglig för spel, bortsett från nyförvärvet Danny O'Regan som landar i Örnsköldsvik på tisdag. Sampo Ranta har avtjänat sitt straff på tre matchers avstängning och kan delta igen.

Exakt hur vi formerar laget bestäms senare under matchdagen.

SÅ SER DU MATCHEN

Hela SHL-säsongen sänds av TV4 Play och lördagens match går att se i TV4 Hockey.

Obs! Just nu finns ett särskilt erbjudande för dig som supporter, som kommer oss som klubb till gagn. Du får rabatt på ett nytt abonnemang (449 kronor per månad istället för ordinarie pris 549 kr) på TV4 Play+ Sport Total när du tecknar för 12 månader  och samtidigt stöttar du MoDo Hockey med 350 kronor.

Ta del av erbjudandet här på vår kampanjsida!

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist