Förlust efter sent avgörande

Publicerad: 2024-10-24
Det blev en tung avslutning på torsdagen när Rögle gick vinnande ur striden i Hägglunds Arena. 1-2 slutade matchen.

Tillställningen kom att avgöras sent i den tredje perioden och det var släkten som var värst, som det brukar heta. Josh Dickinson bröt en passning från Tobias Winberg, tog sig mot mål och satte pucken i nät.

Hemmalagets jakt på en kvittering kom sedan att bli fruktlös.

Backar vi bandet lite så var starten på matchen inte den bästa, från något av lagen egentligen, men Rögle vann den första, mållösa, perioden lite på poäng.

Gästerna tog sedan kommandot i den andra perioden efter en kontring som ledde till 0-1 - lite ologiskt efter en period där MoDo kändes på gång offensivt.

Till slut spräcktes i alla fall målnollan för hemmalaget och det var Riley Woods som hittade rätt, om än på ett lite slumpartat sätt. Ett mål som kan komma att bli nog så viktigt för kanadensaren som letat efter nätmaskorna i säsongsupptakten.

Dessvärre slutade det alltså inte med någon poäng in på kontot för MoDo, som får ladda om inför lördagens bortamatch mot Färjestad.

PRESSKONFERENS

EFTERSNACK

Vi sände live efter slutsignalen och David Rundblad, Riley Woods och Mikael Sundell gästade Eftersnack.

NÄSTA HEMMAMATCH

På tisdag möter vi Linköping hemma i Hägglunds Arena i den sista hemmamatchen inför landslagsuppehållet. Vi behöver ditt stöd på läktarplats - biljetter hittar du här på vår biljettsida. Vi har bland annat fina erbjudanden för barnfamiljer! Vi ramar också in matchen med bland annat roliga aktiviteter i entréhallen. Läs mer om Höstlovshockeyn här.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist