Seger i SCA-premiären mot Björklöven!

Publicerad: 2024-08-23
Två segrar av två möjliga blev det för herrlaget den här veckan och fredagens möte i Umeå avgjordes under ordinarie matchtid.

MoDo Hockey fick en flygande start på matchen när junioren Lucas Pettersson sköt matchens första mål. Riley Woods skickade in pucken framför mål i ett flygande anfall och Pettersson störtade fram och skarvade pucken vidare i nät.

Björklöven kvitterade senare i första perioden i spel i numerärt överläge. MoDo såg länge ut att klara de två minuterna men med bara sekunder kvar skickades pucken mot mål och Jacob Olofsson överlistade Olle Eriksson Ek med en styrning.

Det kom att bli det enda målet i matchen som en påkopplad Eriksson Ek släppte in. Värmlänningen motade totalt 28 puckar i matchen och var en av våra förgrundsfigurer.

Framåt hittade vi rätt igen i andra perioden när Pontus Näsén avlossade ett skott från sin backplats och pucken smet in bakom en skymd Melker Thelin i Lövenkassen.

3-1 blev sedan slutresultatet efter att Sebastian Ohlsson punkterat tillställningen med ett mål i tom bur i slutet, när Björklöven jagade på för en kvittering.

Allt som allt inte den mest välspelade match som gjorts, men så var det också bara den andra försäsongsmatchen för säsongen.

HÖJDPUNKTER

INTERVJU MED MIKAEL SUNDELL

MATCHFAKTA

Björklöven-MoDo 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)

Första perioden: 0-1 (04.18) Lucas Pettersson (Riley Woods, Sam Vigneault).

Andra perioden: 1-2 (36.40) Pontus Näsén (Tobias Winberg).

Tredje perioden: 1-3 (57.59) Sebastian Ohlsson (Theo Jacobsson), mål i tom bur.

Skott: 29-24 (6-8, 9-10, 14-6).

FLER MATCHER TILL VECKAN

SCA-cupen fortsätter för vår del nästa torsdag, då vi gör upp med Sundsvall Hockey i just Sundsvall. Nedsläpp 19.00. Info om biljetter hittar ni på denna sida.

Dessförinnan ska herrlaget också spela försäsongens första hemmamatch, mot Östersund på tisdag. Den matchen startar klockan 18.00 och du kan säkra din plats på läktaren i Hägglunds Arenan redan nu på denna länk!