Inför helgens matcher med Alexander Naskov

Publicerad: 2024-10-11
I helgen är det dags för två viktiga matcher i SDHL – först ut är kvällens match mot Linköpings HC, sedan väntar ytterligare en utmaning på söndag mot Djurgården. Vi har fått chansen att prata med lagets nya assisterande tränare som gör sin första säsong hos oss.

- Det har varit en väldigt positiv start, säger Alexander Naskov assisterande tränare. Mitt mål har varit att utvecklas som ledare, både på och utanför isen, och jag har verkligen lärt mig mycket varje dag. Det är en stor fördel att ha spelat själv nyligen, eftersom jag lätt kan sätta mig in i hur spelarna tänker och vad motståndarna har för spelidéer.

Han nämner också sitt nära samarbete med Jared, lagets huvudtränare, som en stor styrka:

- Min största styrka just nu är Jared, säger han med ett leende. Vi kompletterar varandra bra och hans ledarskap har verkligen lagt en stabil grund för laget.

Förbättringsområden och fokus framåt

- Det har gått väldigt bra för oss, konstaterar han. Vi har tagit poäng i alla matcher hittills, vilket är ett styrkebesked. Att kontinuerligt ta poäng är starkt, och det visar att vi är svåra att slå.

För att hålla uppe det höga tempot och kvaliteten ser laget nu på möjligheter till finjusteringar.

- Grunden är där, tack vare Jared. Nu gäller det för oss att behålla de goda vanor vi skapat. Ett område vi har jobbat extra på är special teams – vi kan definitivt bli ännu bättre där. På fem-mot-fem är vi starka, och så länge vi håller fokus kommer vi att fortsätta prestera mot vilket lag som helst.

- Vi har inte stött på några stora utmaningar än, fortsätter Alexander. Det handlar om att fortsätta vara disciplinerade och bli bättre på det vi redan gör bra. Då står vi rustade när det tuffare läget kommer.

Inför helgens matcher

Till sist, vad ser han mest fram emot med helgens matcher?

- Att se bra damhockey! Vi har spelat en rolig och underhållande hockey hela säsongen, och jag hoppas vi kan bjuda publiken på ännu fler sådana upplevelser den här helgen. Det blir en viktig mätare på hur vi utvecklas som lag.

Vi ser fram emot två spännande matcher och hoppas på ett fortsatt starkt spel från våra damer! Missa inte att heja fram laget och kom och stötta MoDo Hockey i helgen – vi ses på läktaren!

Kommunikation Maria Paulsson