Anders Wahlström blir ny utvecklingschef i MoDo Hockey

Publicerad: 2024-08-07
Vi har idag glädjen att hälsa Anders Wahlström välkommen till MoDo Hockey. 55-åringen, som närmast kommer från en roll som utvecklingschef på Svenska Ishockeyförbundet, anställs på den nytillsatta rollen som utvecklingschef i MoDo Hockey. "Det känns helt rätt", säger han,.

I mars presenterade vi den nya, förstärkta sportsliga organisationen för vår klubb. I den tillfördes en tjänst som tidigare inte funnits; en utvecklingschef med övergripande ansvar för junior- och ungdomsverksamheten.

Nu har vi nått fram till en rekrytering på posten och välkomnar Anders Wahlström till MoDo Hockey.

– När möjligheten dök upp kändes det helt rätt och det känns väldigt kul att få jobba med MoDo, den klubb som på riktigt betyder någonting för mig, säger Wahlström. 

55-årigen är född och uppvuxen i Örnsköldsvik, närmare bestämt i Själevad, och anknytningen till MoDo skedde tidigt då han spelade i klubben som barn upp till junioråldern.

I vuxen ålder har han i många år bott i Stockholm, men sedan ett par år tillbaka är Örnsköldsvik hemmaplan för Wahlström och hans familj.

Han har de senaste åren arbetat som utvecklingschef på Svenska Ishockeyförbundet och har varit en del av förbundsledningen. Dessförinnan hade han ansvar över barn- och ungdomsishockeyn på förbundet. Han har också många års erfarenhet från en tjänst som barn- och ungdomsansvarig på Riksidrottsförbundet och från SISU.

Nu ska Anders Wahlström med sina kunskaper hjälpa MoDo Hockey framåt. Han påbörjar sin tjänst den 1 oktober.

– Jag har massor av tankar och idéer om hur man skapar en riktigt bra utvecklingsmiljö för unga spelare, från barnsben upp till dess att man lämnar för seniornivån. Det är idéer som jag tror hårt på. Sedan får tiden utvisa exakt vad som behöver tas tag i och utvecklas hos MoDo.

– Det kommer inte att bli några stora förändringar direkt utan jag ska komma in och lyssna, analysera verksamheten och sedan tillsammans med mina kolleger komma fram till vad som behöver göras.

Vad har du haft för bild av MoDo de senaste åren?

– Jag har följt klubben rätt nära och har sett att den spelar en otroligt viktig roll i distriktet och regionen. Som en elitförening fungerar MoDo som ett lok, och beteenden som finns i MoDo rinner ner i hela hockey-Norrland egentligen. Jag tycker att MoDo rör sig åt rätt håll, det är en verksamhet som har velat ta kloka beslut och göra rätt saker en längre tid.

Johan Widebro, MoDo Hockeys vd, om rekryteringen av Anders Wahlström:

– Vi är väldigt glada över att få in Anders som ny utvecklingschef i MoDo Hockey. Han har mycket god kompetens samt lång erfarenhet kring utveckling av barn- och ungdomsidrott, inte minst i sin senaste roll som utvecklingschef på Svenska Ishockeyförbundet. Vi välkomnar Anders till MoDo-familjen.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist