Urladdning i toppmötet mot Frölunda

Publicerad: 2023-10-15
Vilken härlig avslutning på veckan vi fick i SDHL! Det blev hela 6-1 borta mot Frölunda, detta efter att vi öst in mål under matchens andra halva.

Vi stod på samma poäng som Frölunda inför nedsläpp i Frölundaborg på söndagen men nu har vi alltså bärgat tre poäng mot dem och dessutom klättrat upp till andraplats i tabellen.

Frölunda tog ledningen i en relativt jämn förstaperiod men i andra vände vi på steken och det var Ebba Hedqvist som visade vägen. Först stänkte hon in 1-1, snyggt framspelad av Wilma Sundin, och sedan styrde hon in ett skott från Aneta Tejralova.

Hux flux var vi i förarsätet och där satt vi kvar resten av matchen. I tredje perioden kom en riktigt offensiv urladdning dessutom när vi vann kamp efter kamp och var effektiva på sista tredjedelen.

Abby Molougney (gånger två), Adela Sapovalivova och födelsedagsbarnet Lina Ljungblom (som blir 22 år idag) nätade samtliga inom loppet av bara 7.42 och vi gasade ifrån till 6-1.

Tre sköna poäng med hem i bagaget från Göteborg.

Nu laddar vi om för två hemmamatcher till veckan; mot Brynäs på fredag och sedan mot Leksand på söndag då vi även har familjedag i Hägglunds Arena!

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist