Elsa Åberg ny back i MoDo Hockey!

Publicerad: 2024-05-20
Vi kickstartar veckan med ett nyförvärv – varmt välkommen säger vi till backen Elsa Åberg, som närmast kommer från AIK. DEn 17-åriga landslagsbacken har signerat ett tvåårsavtal.

Elsa Åberg är född i Danderyd i Stockholm och har SDE som moderklubb. Det var också med SDE som hon gjorde debut i SDHL säsongen 2022/2023. Förra säsongen representerade hon AIK och gjorde då sin första hela säsong i högsta serien. På 31 matcher stod hon för två mål och en assist.

Nu går flyttlasset norrut för backen.

– Elsa var högintressant redan inför intaget av 07:orna på hockeygymnasiet. Vi är väldigt glada över att vi hittat en lösning där hon kommer till oss de kommande två säsongerna, säger sportchef Björn Edlund och fortsätter:

– Hon är en spelare med bra karaktär, hon har ett bra placeringsspel och använder sin storlek bra på isen. Hon var ledande i Stockholms TV-puckslag och i vår miljö så kommer hon kunna ta ytterligare kliv i utvecklingen. Redan nu är hon också etablerad på SDHL-nivå.

Hon är dessutom etablerad på internationell nivå. Elsa Åberg representerade blågult med U18-landslaget den gångna säsongen, bland annat var hon en del av VM-laget.

– Jag ser fram emot att ansluta till MoDo. Jag har fått ett bra intryck av föreningen och hoppas både kunna ta nya kliv i min utveckling tillsammans med klubben och få nya erfarenheter i MoDo, säger Elsa Åberg.

Kontraktet är skrivet fram till våren 2026.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist