Ella Albinsson förstärker MoDo Hockey!

Publicerad: 2024-05-14
Vi kan härmed säga varmt välkommen till forwarden Ella Albinsson! Forwarden ansluter från Leksand och har signerat ett ettårsavtal med MoDo Hockey. "Det ska bli spännande att vara en del av MoDo", säger 21-åringen.

Ella Albinsson är värmlänning i grund och botten, född i Karlstad och med Viking HC från Hagfors som moderklubb. Hon har ett förflutet i Färjestad som ung och de senaste fem säsongerna har hon hört till Leksand.

Debuten i SDHL skedde redan som 16-åring, hösten 2019, och sin relativa ungdom till trots har hon redan hunnit spela 148 matcher (och gjort 41 poäng) i högsta ligan och ytterligare åtta matcher i SM-slutspel. Hon har också erfarenhet från landslagsspel med U18-landslaget.

Nu har hon signerat ett avtal med MoDo Hockey som sträcker sig över säsongen 2024/2025.

– Det känns bra att få ansluta till MoDo och jag ser mycket fram emot det. Jag behövde ett miljöombyte och då kändes MoDo som ett väldigt bra val – jag har fått ett bra intryck av föreningen och har varit imponerad av deras spel när jag mött dem tidigare. Det ska bli spännande att vara en del av det nu, säger Ella Albinsson.

MoDo Hockey fick upp ögonen för Albinsson tidigt, i och med att hon var på plats på hockeyskolan MoDo Hockey Institute 2019.

– Hon utmärkte sig redan då med sin power och sitt skott. Ella har idag utvecklats till en framtida målskytt och är en spelare som är orädd, spelar fysiskt och har bra storlek. Hon är snabb i tanken och en bra framspelare, men det som sticker ut är hennes skott, säger sportchef Björn Edlund och fortsätter: 

– Vi är övertygade om att Ella kommer att utvecklas ytterligare i vår miljö och vi ser en spelare som kommer att vara med och bidra med fysiskt spel, smartness och göra en hel del mål för oss.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist