Blött krut mot Frölunda

Publicerad: 2024-10-03
På torsdagen tog vi oss an Frölunda på hemmaplan och återigen var det svårigheten att hitta nätet framåt som fällde oss i slutänden. 1-2 slutade matchen i Hägglunds Arena.

Överlag var det en jämn tillställning som utspelades på torsdagskvällen, men det var alltså gästerna som kom att kliva av isen med de tre poängen. Precis som mot HV71 på bortaplan senast saknade MoDo det där sista lilla som man brukar prata om i offensiven.

Mikkel Aagaard hade ett skott i stolpen, David Bernhardt träffade även han målramen, Oscar Pettersson bommade ett friläge och både en och två gånger dansade pucken i princip på mållinjen bakom Lasse Johansson i Frölunda-kassen.

Till slut fick hemmalaget i alla fall hål på målnollan, i spel sex mot tre (!) i slutet, men närmare än så kom vi inte denna torsdagskväll.

Nu blir det till att ladda om, ställa in siktet bättre och blicka framåt mot lördagens drabbning med Timrå på bortaplan.

Jesper Olofsson och David Rundblad klev båda av matchen mot Frölunda med skadekänningar och huruvida de kan komma till spel på lördag eller ej gick inte att fastställa på torsdagskvällen.

MATCHSTATISTIK

PRESSKONFERENS

Hör vad huvudtränarna Mattias Karlin och Roger Rönnberg hade att säga om matchen.

EFTERSNACK

Se vårt Eftersnack där vi pratade ner matchen i studio/omklädningsrum och gästades av Mikkel Aagaard och Jonas Holmström. Här hittar du sändningen.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist