Aneta Tejralova förstärker MoDo Hockey

Publicerad: 2023-08-21
Vi kan hälsa ytterligare en spelare välkommen till klubben. Den tjeckiska landslagsbacken Aneta Tejralova, 27, är klar för kommande säsong och kommer även att ha en ledarroll i föreningen.

Aneta Tejralova besitter massor av erfarenhet, inte minst från internationellt spel där hon varit mer eller mindre gjuten i det tjeckiska landslaget i över ett decennium. Nio VM-turneringar och ett OS har det blivit för backen, som under många år spelade i den ryska ligan men som närmast kommer från spel med Boston Pride i PHF.

– En perfekt lösning för oss, säger sportchef Björn Edlund med anledning av värvningen.

– Vi har rehab och lite osäkerhet kring två av våra backar och därför valde vi att gå vidare när denna möjlighet dök upp. Aneta är en högkvalitativ tvåvägsback med erfarenhet från stora mästerskap, som kommer att göra vårt lag både bredare och spetsigare.

Kontraktet är skrivet över kommande säsong, 2023/2024, och förutom spel i SDHL-laget kommer Tejralova också att ta plats i ledarstaben för vårt juniorlag i Damettan.

– Hon har erfarenhet från att utbilda unga tjeckiska spelare, senast som ledare på deras samling med U19-landslaget, säger Edlund.

Aneta Tejralova ser mycket fram emot att ansluta till MoDo Hockey.

– Jag har hört många bra saker om SDHL och i synnerhet om MoDos organisation. Jag är väldigt glad över att jag får vara en del av klubben den kommande säsongen, säger hon och fortsätter:

– Jag hoppas kunna hjälpa laget defensivt och att vi når våra mål under säsongen och får stå med guldhjälmarna på i slutet. Jag ser mycket fram emot att träffa laget, coacherna och alla andra runt om i klubben!

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist