Alexie Guay förstärker backsidan!

Publicerad: 2024-05-27
Vi inleder veckan med att hälsa Alexie Guay välkommen till MoDo Hockey! Den kanadensiska backen blir vårt nästa tillskott i truppen till SDHL 2024/2025. 23-åringen har signerat ett tvåårskontrakt.

I förra veckan adderade vi forwarden Brooke McQuigge till truppen och nu är det med glädje som vi meddelar att även Alexie Guay förstärker vårt lag inför kommande säsong.

Guay och McQuigge är på intet sätt obekanta för varandra då de båda spelade för Clarkson University den gångna säsongen, och de har även ett förflutet tillsammans i Kanadas U18-landslag då de var med och bärgade VM-bronset 2018.

Alexie Guay har spelat de fem senaste säsongerna i den amerikanska collegeligan NCAA och har på 164 matcher noterats för 89 poäng från sin backplats.

– Alexie är en skridskoskicklig, offensiv back som är bra med pucken och har ett starkt spel över hela isen. Det är dock hennes offensiva styrkor som sticker ut, säger sportchef Björn Edlund och fortsätter:

– Hon är väldigt rörlig och gillar att gå med i anfallet, där hon är väldigt aktiv i spelet i offensiv zon.

Guay har signerat ett tvåårsavtal, där det andra året är ett så kallat optionsår. Detta blir första gången hon testar på spel utanför Nordamerika.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att ansluta till MoDo, att lära känna resten av laget och att utforska staden Örnsköldsvik. Jag vet att jag kommer till ett starkt lag och jag längtar efter att tävla om mästerskapet tillsammans med laget, säger Alexie Guay.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist