Målkalas och ny seger i SCA-cupen

Publicerad: 2023-08-31
Spelet är inte prickfritt men i poängkolumnen har vi gått rent i veckan. Andra raka segern i SCA-cupen kom via 6-3 mot Mora på torsdagskvällen.

Vi fick en drömstart på matchen med mål redan efter drygt fyra minuter, då Sam Vigneault höll sig framme. Därtill fick vi en drömavslutning på första perioden när Emil Wahlberg fyllde på i ett anfall, fick pucken av just Vigneault, och satte 2-0 med bara tre (!) sekunder kvar.

Offensiven var på G även denna afton och totalt hittade vi rätt vid sex tillfällen under de tre perioderna. Vi hade ett riktigt numerärt överläge och i det stänkte Sampo Ranta in pucken, övriga mål i matchen föll i spel fem mot fem.

Värt att notera är att..

... Lucas Pettersson, 17 år gammal, gjorde mål i sin debut, med god hjälp från sina juniorkamrater Helmer Styf och Maximilian Kilpinen

En intervju med Pettersson hittar ni här i MoDo Channel

... Sam Vigneault gjorde som David Bernhardt gjorde mot Björklöven: Levererade fyra poäng. Två mål och två assists fixade kanadensaren

... Lassi Lehtinen hade en assistpoäng på Vigneaults 6-2-mål

I och med segern är vi i klar ledning i SCA-cupen med sex poäng av sex möjliga och nu väntar en intressant avslutning mot Timrå på lördag, en match som startar 17.30. Även den drabbningen spelas i Brandcode Center i Sundsvall.

MATCHFAKTA

MoDo-Mora 6-3 (2-0, 1-1, 3-2)

Första perioden: 1-0 (4.44) Sam Vigneault (August Berg), 2-0 (19.57) Emil Wahlberg (Sam Vigneault).

Andra perioden: 3-1 (6.40) Erik Jinesjö Karlsson.

Tredje perioden: 4-1 (4.36) Lucas Pettersson (Helmer Styf), 5-1 (7.00) Sampo Ranta (Sam Vigneault, Theodor Niederbach), 6-2 (12.17) Sam Vigneault (Johan Södergran, Lassi Lehtinen).

Skott: 22-22.