Inför helgens matcher: MoDo redo för Frölunda och HV71

Publicerad: 2024-10-18
Efter en imponerande inledning på säsongen står damerna inför en helg med matcher både mot Frölunda ikväll och HV71 på söndag.

Laget har visat upp ett starkt spel och fortsatt byggt vidare på den framgångsrika avslutningen från förra säsongen. Vi pratade med backen Ebba Berglund, som efter en skadedrabbad säsong ifjol nu är tillbaka i form och redo att hjälpa sitt lag till nya segrar.

Vi har ett väldigt talangfullt lag, men vad som verkligen gör oss framgångsrika är att vi jobbar hårt och för varandra, säger Berglund.  

Det har blivit MoDos signum – en stark arbetsmoral och ett kollektiv som drar åt samma håll. Lagandan är en stor del av deras framgång, och Ebba är noga med att lyfta fram gruppens samhörighet.

Vi har en grupp med fantastiska personligheter, vilket gör att vi naturligt pushar varandra varje dag, både på och utanför isen, förklarar hon. Denna interna kemi har hjälpt laget att hitta rätt balans direkt från säsongsstart.

Efter att ha varit borta delar av förra säsongen på grund av skador, känner Ebba nu att hon är helt återställd och starkare än någonsin. Hon har lagt ner hårt arbete under off season, med både träning och rehab, och det har gett resultat.

– Formen känns riktigt bra, jag har haft en riktigt bra försäsong, berättar hon.

När det gäller lagets spel tycker Ebba att MoDo har kunnat börja säsongen på en högre nivå jämfört med tidigare år, något som också har bidragit till deras starka start.

– Vi har egentligen fortsatt jobba på det vi avslutade förra säsongen med, förklarar hon. Den stabila grunden och den konsekventa arbetsmoralen är nyckeln till framgångarna.

Men trots den starka inledningen är Ebba och laget fast beslutna om att inte luta sig tillbaka. De ser fram emot att förbättra sig ännu mer.

– Vi har fortfarande mycket vi vill finslipa och förbättra. Det viktigaste är att vi fortsätter göra jobbet varje dag och driver varandra framåt, säger hon.

Till sist vill Ebba betona hur mycket stödet från fansen betyder för laget. Att spela framför hemmapubliken i Hägglunds Arena är en speciell känsla.

– Att få representera MoDo och spela framför våra fans betyder allt för oss, avslutar hon.

Med dessa ord i ryggen ser vi fram emot två spännande matcher där MoDo kommer att göra allt för att fortsätta på den inslagna vägen. Motståndet är tufft, men med lagets sammanhållning och starka arbetsmoral har de alla förutsättningar att leverera.

Vi ses i Hägglunds ikväll kl 18.00 och på söndag kl 12.00, biljetter finns från 30 kr HÄR 

Kommunikation Maria Paulsson