SM-FINAL!!!

Publicerad: 2024-03-10
MoDo vinner dagens match med 2-0 och är därmed klara för SM-final mot Luleå

Den fjärde semifinalen spelades i Gävle och Monitor ERP Arena, MoDo satt i förarsätet inför mötet med 2-1 i matcher och reglerna var enkla – seger = SM final, förlust = nya match hemma i Hägglunds på tisdag.

Första perioden slutade mållös, det var likt tidigare möten väldigt jämt lagen emellan men med ett Brynäs som har kniven mot strupen. Brändli i målet står emot samtliga Brynäs försök till mål. I den andra perioden är det MoDo som har övertaget i spelet och Victoria Klimek gör både 0-1 och 0-2.

Brynäs blir tillbakatryckta och lyckas inte få in något mål vilket gör att MoDo kan gå in i den tredje perioden med två måls överläge. Spelet fortsätter vara fysiskt och med hög fart, något båda lagen verkar gilla.

I den tredje perioden jagar Brynäs reducering och har övertaget i perioden, de vinner skotten överlägset men lyckas in göra mål. Brynäs plockar ut målvakten med knappa 4 minuter kvar av tredje perioden men MoDo står emot effektfullt och Brändli fortsätter hålla tätt bakåt vilket betyder seger med 2-0 och SM-final!

Första finalmatchen spelas hemma i Hägglunds Arena på fredag och vi släpper biljetterna imorgon måndag kl 12.00 på modohockey.se. Nu sluter vi upp och går mot guldet!

Gävle, SVERIGE - 10 MARS 2024 :  Jubel efter mål av Modos 27 Victoria Klimek under semifinal 4:5 i SDHL-slutspelet mellan Brynäs och Modo i Monitor ERP Arena den 10 mars i Gävle ( Foto: Oscar Larsson / FotoOscar )

Nyckelord Keywords: Ishockey, SDHL, Brynäs, Modo, Svenska Spel Damhockeyligan, Monitor ERP Arena, Semifinal, slutspel, ***Betalbild*** Oscar Larsson / FotoOscar