Blött krut mot Skellefteå

Publicerad: 2024-08-22
Det saknades definitivt inte lägen, men vi fick gå mållösa av isen mot Skellefteå på torsdagen.

Matchen i Hägglunds Arena var vår tredje försäsongsmatch inför SDHL 2024/2025 och för tredje matchen i rad kom det att bli en målsnål historia. 2-1 mot Brynäs i premiären följdes upp med 0-2 mot Luleå i match två, och även denna gång blev det just 0-2. Precis som mot Luleå var det också ett mål i tom bur som fastställde slutresultatet.

Efter en trög start på matchen började det kugga i bättre för hemmalaget i period två, men målen lös med sin frånvaro, en kombination mellan så kallat blött krut hos MoDoiterna och en god insats av SAIK-målvakten Camryn Drever.

Istället var det Skellefteå, som lite till skänks kunde göra 0-1 halvvägs in i tredje perioden genom den tidigare MoDoforwarden Ronja Mogren. Jakten på ett mål för hemmalaget fortsatte sedan och det var inte långt borta, särskilt i numerärt överläge, men pucken ville kort och gott inte in.

Allt som allt finns det mycket att lära av matchen, och givetvis en hel del att jobba med framåt i förberedelserna inför SDHL. Nu väntar ett landslagsuppehåll till veckan och veckan därpå spelas nästa träningsmatch - då har vi chans till revansch borta mot just Skellefteå, onsdag den 4 september.