Blytung seger när Lehtinen nollade Rögle

Publicerad: 2023-12-02
Efter tre raka förluster var en seger av största vikt borta mot Rögle på lördagseftermiddagen. En sådan blev det också, efter en mycket väl genomförd match i Catena Arena.

Slutsiffrorna skrevs alltså till 2-0 i MoDos favör och totalt sett var det tre rättvisa poäng som lastades ombord på bussen hem till Örnsköldsvik.

Rögle startade förvisso i ett högt tempo och vi fick bita i ordentligt för att hålla dem stången de första sex, sju minuterna. Men sedan växte vi in i matchen ordentligt och fick också utdelning i andra perioden när först Kristian Rubins och sedan Daniel Brickley hittade rätt. Målen kom med 54 sekunders mellanrum.

Andra perioden var spelmässigt också mycket start från MoDolägret och ledningen efter 40 minuter var helt i sin ordning.

Rögle jagade sedan febrilt efter en reducering i tredje perioden och visst var det nära vid några tillfällen, men var inte målramen i vägen så stod där Lassi Lehtinen och var lugnet själv längst bak.

Finländaren räddade 28 skott i matchen och noterades för säsongens andra nolla.

Tre sköna poäng och nu åker vi hem för att ladda om inför mötet med Timrå hemma på torsdag, en match som ser ut att gå mot slutsålt. Vi ses då!