En poäng men en publik som får oss att känna oss som vinnare

Publicerad: 2023-12-30
Årets sista match på årets näst sista dag spelades i Hägglunds Arena inför storpublik.

Örebro besökte oss och fler viktiga poäng stod på spel. Inför matchen skiljde endast en poäng mellan lagen, Örebro som ville gå om och MoDo som ville öka avståndet. 

Första perioden slutar mållöst med en utvisning vardera. MoDo etablerade bra tryck mot Örebros mål men tyvärr resulterar det inte i något mål. 

Andra perioden inleds med ett ledningsmål från Örebro efter endast 1.40. Men MoDo svarar snabbt och kvitterar efter att backen August Berg stänker in en puck, precis som förra matchen. Endast 13 sekunder efter kvitteringsmålet tilldelas MoDo straff som Sampo Ranta dribblar in och sätter MoDo i förarsätet. MoDo leder både skott och match sånär resten av perioden. Med en minut och en sekund kvar kvitterar Örebro och det är likaläge även efter två spelade perioder. 

Tredje perioden är inte lika intensiv och fartfylld vilket gör att Örebro lyckas skapa långa anfall men ingen puck tar sig förbi Lassi Lehtinen i MoDo-kassen. Lehtinen gör en väldigt bra insats matchen igenom och agerar väldigt lugnt och tryggt. Perioden slutar mållös vilket innebär förlängning och kamp om extrapoängen! 

Förlängning i spel tre mot tre inleds med bra chanser till ett segermål men tyvärr lyckas inte pucken leta sig in och matchen avgörs på straffar där Örebro drar längsta strået och tar med sig två poäng. 

En poäng, men otrolig publik som får varje match att kännas som seger. Ni är bäst! 

Vi ses nästa år MoDoiter!