Rapport från årsmötet 23/24

Publicerad: 2024-06-25
På måndagen den 24 juni höll MoDo Hockey sitt årsmöte i Hägglunds Arena. Den nya styrelsen utformades enligt valberedningens förslag, vilket innebar att Samuel Påhlsson valdes in på två år som ledamot.

Det ekonomiska resultatet har varit känt sedan ett par veckor tillbaka och det landade på 6,1 miljoner kronor på plussidan. Detta redovisades inför årsmötet av vd Johan Widebro, som också gick igenom året som helhet, ett år som präglats av positiva resultat även på isen.

När det kom till valet av styrelse fanns det förslag på en förändring: Samuel Påhlsson föreslogs av valberedningen väljas in på ett tvåårigt mandat som ledamot. Detta klubbades också igenom och Påhlsson tar därmed över Pierre Hedins plats. 

Styrelsen består alltjämt av åtta personer:

NamnMandatAnm.
Ordförande: Ulf Strinnholm2024, 1 åromval
David Marcusson2024, 2 åromval
Olle Lindqvist2024, 2 åromval
Samuel Påhlsson2024, 2 årnyval
Anna Edman2023, 2 årsitter
Mikaela Brandberg2023, 2 årsitter
Henrik Bodén2023, 2 årsitter
Joakim Grundberg2023, 2 årsitter

Fem motioner hade inkommit till årsmötet, men tre av dessa togs inte upp på årsmötet. Det handlade om saker i den operativa verksamheten – från placeringen av målkamerastativ till introfrågan och målning av toaletter – som inte bedömdes vara föremål för beslut på årsmötet. Dessa punkter tas istället vidare i dialog med klubbens supporterföreningar.

Två av motionerna togs dock upp på årsmötet (ni hittar dem på denna länk), gällande redovisning av inscannade biljetter samt framtagande av en arbetsgrupp/policy för ett internationellt samarbete. Båda motionerna fick bifall enligt motionärernas önskemål.

Björn Edlund, dam, och Mattias Karlin, herr, var på plats för att avlägga rapport från sina respektive verksamheter och det blev också frågestund med de båda.

Se hela årsmötet i repris på vår Youtube-kanal.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist