Trots spelövertag blev det inga poäng

Publicerad: 2024-01-19
MoDo har sett över 60 minuter spelövertaget men får ingen utdelning vilket resulterar i förlust.

Första perioden är det MoDo som dominerar spelmässigt, de chanser Djurgården skapar är via snabba kontringar men MoDo återtar snabbt spelet och skapar långa sekvenser i anfallszon. Det är ett MoDo med hög fart och bra passningsspel samt noggrannhet vid blålinjen men däremot blir det ingen utdelning i form av mål. Skottstatistiken talar också för hur matchbilden sett ut då MoDo vinner den med 15-6.

Andra perioden ser stort sätt ut som den första, spelövertag och högt tryck i Djurgårdens zon – men inga mål. När vi närmat oss mitten av perioden får Djurgården utvisning och i spel fyra mot fem lyckas Djurgården sno åt sig pucken och göra 0-1 i numerärt underläge. Skottstatistiken talar även denna period om hur matchbilden sett ut då den slutar 17-10 i MoDos favör. Nu är det bara målen som saknas.

I den tredje perioden saknas det tempo och det markanta spelövertaget som vi sett i de två gångna perioderna något och Djurgården lyckas ta sig in i matchen mer och mer. MoDo skapar många bra lägen men Djurgårdens målvakt har spikat igen totalt. Skotten i tredje blev 9-6.

Nu laddar vi om inför familjedag på söndag då Sidensjö Sparbank bjuder på inträdet. Boka din biljett gratis du också på modohockey.se