Sapovalivova ordnade extrapoängen på Hovet

Publicerad: 2023-12-02
Det satt en bit inne, men till slut kunde vi gå vinnande ur lördagens strid med Djurgården i SDHL. Adela Sapovalivova klev fram och avgjorde med sitt 3-2-mål i förlängningen.

Länge såg det ut som att vi var på väg mot tre poäng på Hovet, efter att Eve Savander nätat för MoDos räkning redan efter 23 (!) sekunder av första perioden, och Lauren Bellefontaine sedan fyllt på med ett 2-0-mål åtta minuter senare. Savander stänkte in en puck från backplats och Bellefontaine höll sig framme och petade in en retur från nära håll.

2-0 stod sig sedan i nästan 47 minuter till, men DIF lyckades skicka in en reducering med 4.45 kvar av ordinarie matchtid. Som lök på laxen kom också 2-2 när Adela Sapovalivova satt utvisad och hemmalaget gasade på med sex utespelare mot våra fyra.

En tung avslutning på tredje perioden och en tappad poäng, men vi repade snabbt mod och Sapovalivova kom sedan att revanschera sig när hon kom fri i förlängningen och satte pucken mellan benskydden på Ida Boman.

Trots allt två sköna poäng in på kontot och vi parkerar alltjämt på andra plats i SDHL!

På söndagen väntar dessutom en möjlighet till tre nya poäng när vi gör upp med tabelltrean Linköping på bortaplan, en match som har nedsläpp klockan 12.05 och sänds i SVT2 och på SVT Play.

Se highlights från segern mot Djurgården här på SDHL:s sajt!

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist