Förlust i återstarten av SDHL

Publicerad: 2023-12-29
Innan jul blev det seger i hemmamatchen mot Luleå, ikväll var det dags för returmöte i Luleå och det skulle till slut bli hemmalaget som vann matchen med 5-2. MoDo Hockeys målskyttar var Emma Seitz och Linnea Andersson.

Återstart på SDHL efter julhelgen och det var returmöte med Luleå, den här gången på bortaplan, som stod på agendan för MoDo Hockey. I det förra mötet vann MoDo på hemmaplan med 4-2 och nu var det alltså chans att på nytt knappa in på serieledarna.

Det var ett taggat och laddat MoDo som kom ut i första perioden och det var på inget sätt oförtjänt att första periodens enda mål kom från MoDo, detta när Emma Seitz från blålinjen hittade rätt direkt efter tekning.

I den andra perioden var det hemmalaget som kom ut hetare. MoDo hade förvisso ett ribbskott från Ebba Hedqvist vid ställningen 0-1 men Luleå var lite starkare och gjorde två mål inom loppet av 20 sekunder. Men MoDo vek inte ned sig i mittenakten och tog sig spelmässigt in i matchen igen, vilket också gav utdelning. Linnea Andersson klev in från sin backposition och hittade kvitteringen till 2-2 med ett distinkt skott bakom en skymd målvakt.

Men den tredje perioden handlade mycket om Luleå och specifikt Jenna Pirttijärvi som stod för två mål. Till slut skrevs slutsiffrorna till 5-2 för hemmalaget, som därmed fick revansch på MoDo. För oss handlar det nu om att ladda om för kommande matcher, där vi möter Frölunda och HV71 på bortaplan i början av januari.