En tyngre fredagkväll i Hägglunds

Publicerad: 2024-01-12
Även damerna mötte Leksand denna vecka i SDHL. MoDo som hade flera spelare borta på landslagsuppdrag och skador lyckades inte knipa några poäng.

Första perioden inleddes med en otäck situation i Leksands zon där Leksands spelare Tereza Radova tappar skäret vid en duell vid sargen mot MoDos Taylor House och åker in med huvudet mot sargen. Domarna agerar väldigt snabbt och blåser av direkt då Radova lägger sig på isen. Det verkar ha gått bra med Radova som tur är men ambulans tillkallas och hon förs till sjukhuset för vidare undersökning. Matchen blir därmed något uppskjutet men kan så snart ambulansen lämnat återupptas.

Perioden är relativt jämn men Leksand sätter sig i förarsätet efter att ha gjort 0-1 vid 12.13 in i första perioden. Det blir också periodens enda mål, skottstatistiken är jämn men till MoDos favör 10-9.

I andra perioden är det Leksand som står för de vassaste chanserna men Andrea Brändli står emot i målet och gör några riktigt viktiga räddningar. MoDo fick ett bortdömt mål på grund av hög klubba. Varken utvisningar eller mål fick någon del av den andra perioden och skotten slutar 9-13

Den tredje perioden inleds på ett bättre sätt spelmässigt av MoDo men man lyckas inte få in pucken i mål. Däremot lyckas Leksand göra både 0-2 och 0-3 och skapar sig en bekväm sits i matchen. Med 47 sekunder kvar spräcker Viktoria Klimek målnollan när hon sätter in 1-3 vilket också blir slutresultatet. Leksand går segrande ur denna match efter en bra prestation mot ett MoDo som saknade flera nyckelspelare.

Vi önskar såklart ett snabbt tillfrisknande för Tereza Radova!

Ny match redan på söndag kl 12.00 då Brynäs kommer på besök. Hoppas ni är med oss då!