Målkalas i tredje perioden gav seger i den andra kvartsfinalen

Publicerad: 2024-02-25
Vinst i de två inledande kvartsfinalerna och vi har allt i våra egna händer.

Det var en relativt jämn match i SM-slutspelet i SDHL denna söndag. MoDo inledde med att göra 1-0 tidigt in i matchen genom Mira Hallin vilket stod sig tills det var lite drygt två minuter kvar av första perioden då SDE kunde kvittera. SDE gav MoDo en riktig fight och spelade ett effektivt försvarsspel som satte stopp för MoDos anstormningar och de kom även med flera farliga anfall mot Brändli i målet. Den andra perioden innehöll inget mål för något av lagen men ett fortsatt jämnt spel och ett SDE som verkligen visar att de inte vill ge upp kvartsfinalskampen. I den tredje perioden kunde däremot MoDo dra ifrån, Lina Ljungblom gör 2-1 efter 2.39, därefter ser vi ett mer effektivt MoDo med hög fart som gör att Wilma Sundin även utökar ledningen till 3-1. SDE tar ut målvakten men MoDo gör både ett och två mål i tom bur som signeras Abigail Moloughny och Lina Ljungblom. En seger i andra kvartsfinalen vilket betyder att vi har allt i våra egna händer för att avgöra redan imorgon då det är dags för ny match.

Kom och se den eventuellt avgörande matchen i kvartsfinalen!