Mattias Karlin: "Spelarna fick sig en läxa"

Publicerad: 2024-09-12
Det fanns en del att fundera på efter förlusten mot Björklöven i tisdags – och så skedde också. Nu riktar vi blicken mot torsdagens genrep borta mot Brynäs. "Det är framför allt två saker vi vill se", säger huvudtränare Mattias Karlin.

Det var förvisso inte långt ifrån att MoDo skulle vinna tisdagens möte med Björklöven i Härnösand, men spelmässigt lämnade insatsen en del i övrigt att önska vilket adresserades klart och tydligt efteråt, förklarar Mattias Karlin.

– Spelarna fick sig en läxa efter matchen, där de själva skulle gå igenom händelserna och berätta vad de kände och hur de tyckte att det såg ut. Sedan la vi i ledarstaben till lite efter det, säger Karlin och fortsätter:

– Den samlade bilden är att det var alldeles för dåligt från vår sida. Framör allt att det var mycket som saknades, inte minst var spelet med puck under all kritik och intensiteten och tävlan var inte där som den borde vara.

Laget har varit iväg på en roadtrip sedan i tisdags och mellanlandade i Sundsvall på onsdagen, där teambuilding och lagaktiviteter stod på menyn. Givetvis hann också tisdagens match dryftas.

– Det är framför allt två saker vi vill se nu när vi möter Brynäs. Det ena är att vi är smartare när det gäller risknivåerna i spelet. Är det plexiglaset och ut som behövs så är det också det som gäller, likväl som man ska hitta ett blad på en medspelare om det är möjligt. Vi måste bli bättre på att läsa av vad vi ska göra med pucken.

– Sedan måste vi hamna mer i våra positioner för att kunna flytta pucken snabbare. Som det blev senast hade vi ingen fart alls i spelet, säger Mattias Karlin.

Matchen mot Brynäs har nedsläpp klockan 18.00 och spelas i Gävle. Den går att se i TV4 Play och vi har fortsatt en superkampanj på just TV4 Play+ Sport Total. Läs mer om den här och teckna ditt abonnemang idag så att du inte missar allt som sker i SHL och SDHL 2024/2025!

Preliminär laguppställning mot Brynäs

Målvakter:

Lassi Lehtinen (Olle Eriksson Ek)

Backar:

Mattias Norlinder - Paul LaDue

Tobias Winberg - David Bernhardt

David Rundblad - Ludwig Byström

Jakob Norén

Forwards:

Sampo Ranta - Alexander True - Måns Carlsson

Riley Woods - Lukas Jasek - Jesper Olofsson

Theodor Niederbach - Sam Vigneault - Johan Södergran

Sebastian Ohlsson - Lucas Pettersson - Oscar Pettersson

Theo Jacobsson

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist