Vinstsviten bruten efter uddamålsförlust

Publicerad: 2024-10-27
Trots en lovande start kunde MoDo inte fortsätta sin poängskörd och SDE knep åt sig alla tre poäng

Redan tidigt i första perioden kom MoDo ut med hög energi och tog kommandot direkt. Ella Albinsson visade vägen när hon kämpade sig fram och satte 0-1, en riktigt krigarinsats. MoDo kontrollerade spelet och satte press på SDE, men med endast tre minuter kvar av perioden fick SDE in en kvittering som gav dem ny energi inför den andra perioden.

I andra perioden svängde spelet och SDE tog över taktpinnen. MoDos målvakt Andrea Brändli stod inför en intensiv period då SDE skapade flera farliga chanser och ett hårt tryck mot MoDos försvar. Efter att ha blivit tillbakapressade tog MoDo en time-out för att samla sig, och laget kom ut med ny energi och bättre struktur. Trots detta lyckades SDE hitta nätet precis innan periodens slut och gick in i pausvilan med en 2-1-ledning.

MoDo kom tillbaka starkt i tredje perioden, och det tog inte lång tid innan Mira Hallin satte 2-2 direkt efter en tekning, en blixtsnabb kvittering som gav laget hopp om en vändning. Men glädjen blev kortvarig då SDE omedelbart svarade och återtog ledningen, bara tio sekunder senare.

Resten av tredje perioden präglades av MoDos försök att pressa fram en kvittering. Med ett sista desperat försök tog laget ut målvakten och satsade allt framåt, och under ett powerplay såg det stundtals ut som att pucken var på väg att hitta in bakom SDEs målvakt. Men SDE stod emot pressen och lyckades hålla undan för att säkra en 3-2-seger.

Nu laddar vi om för nya drabbningar nästa helg.