Mållöst på bortaplan

Publicerad: 2024-10-01
Gör man inga mål vinner man inga hockeymatcher, och vi fick tyvärr finna oss i att gå både mål- och poänglösa av isen i Jönköping på tisdagskvällen.

Det saknades definitivt inte lägen för MoDo Hockey i matchen och särskilt under matchens första halva handlade det mycket om offensiv forcering från MoDo - och om HV-målvakten Hugo Alnefelt. 

Likväl var det hemmalaget som spräckte målnollan. 1-0 kom lite som en blixt från klar himmel mitt i MoDo-pressen och 2-0 var väl något åt samma håll. 

Uppförsbacke inför tredje perioden och där visade sig HV vara alldeles för samlat och svårforcerat. 

Skottstatistiken, 33-18 i MoDos favör, säger en del, men givetvis inte allt.

- Jag tycker ändå att vi gör en ganska bra bortamatch, och det är kanske den jämnaste matchen hittills sett över 60 minuter i prestation. Men vi tar inte till vara på våra målchanser, säger huvudtränare Mattias Karlin och fortsätter:

- Självklart gör Hugo (Alnefelt) en väldigt bra match men vi gör det lite enkelt för honom också och han får se mycket puck, Det är frustrerande, för vi har ganska mycket puck och skottlägen men vi är inte riktigt "där".

MATCHSTATISTIK

NÄSTA MATCH

Nu vänder vi hemåt och förbereder oss inför torsdagen, då vi återigen spelar hemma och möter Frölunda. Vi har två raka vinster hemma och har tagit dessa med hjälp av stödet på läktarplats. Vi behöver dig också på torsdag - säkra din plats nu och kom och hjälp laget in på vinnarspåret igen!

Du hittar alla biljettalternativ här.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist