Tio juniorpoäng inkasserade under helgen

Publicerad: 2023-09-25
Våra J18- och J20-lag var i farten på bortaplan under helgen och det hela resulterade i tre segrar och totalt tio poäng.

J20

J20 åkte söderut denna helg för att göra upp med AIK och Djurgården i huvudstaden. Fredag och lördag besegrades AIK med 5–2, identiska resultat båda matcherna alltså, medan DIF drog det längsta strået i en tajt match på söndagen; 3–2 blev det till hemmalaget efter sudden death.

– Spelmässigt var det en fantastiskt bra helg i mångt och mycket. Jag tycker att vi driver matcherna i stor utsträckning, grabbarna jobbar stenhårt och spelar uppoffrande fysiskt, har ett bra spel med puck. Tre jättebra och lärorika matcher, säger huvudtränare Emil Svelander.

– AIK är vi klart bättre än i båda matcherna, mot Djurgården är det en jämn match. DIF är ett bättre lag och de hade också alla spelare tillgängliga, även de som tillhör a-laget. Det var en jättebra helg tycker jag.

Efter två uddamålsförluster i början av serien har laget fått upp ångan och har nu poäng i de fem senaste matcherna, varav fyra har varit segrar. Nu väntar ett litet uppehåll innan laget spelar hemmamatcher mot Leksand (gånger två) och Mora nästa helg.

AIK-MoDo 2-5

M: Maximilian Kilpinen 2, Gustav Öberg Andersson, Hampus Nilsson, Lucas Pettersson.

AIK-MoDo 2-5

M: Marcus Schill, Linus Sjöqvist, Tobias Oskarsson, Lucas Pettersson, Maximilian Kilpinen.

Djurgården-MoDo 3-2 e. sd.

M: Lucas Pettersson, Marcus Schill.

J18

En vinst och en förlust blev facit för vårt J18-lag som till skillnad från det äldre juniorlaget åkte norrut, för möten med Luleå och Boden. 4–7 mot Luleå på lördagen följdes upp med en 8–0-seger mot Boden dagen därpå.

 – Mot Luleå så kommer vi ut på ett bra sätt och spelar ett bra anfallspel. Tyvärr med lite missräkning i försvarsspelet och i sorteringen så släpper vi till för många mål för att vinna borta mot Luleå, säger huvudtränare Tobias Jansson och fortsätter:

– Söndagen mot Boden så kommer vi ut attackerande och spelar ett bra och rörligt anfallsspel. Där vi även tar bra ansvar i försvarspelet och är tydliga och direkta i spelet bakifrån.

– Allt som allt så tar vi med oss en bra helg spelmässigt men fortsätter gnugga på de där viktiga detaljerna som avgör tuffa matcher som mot Luleå.

För J18 väntar nu en hemmamatch mot Björklöven på onsdag kväll och en bortamatch mot Clemensnäs på söndag.

Luleå-MoDo 7-4

M: Sigge Forslund, Ola Hyldmo, Teodor Vettersand, Theodor Bodén.

Boden-MoDo 0-8

M: Sigge Forslund 2, Rasmus Calland Lindström 2, Gustav Dahlin 2, Ola Hyldmo, Theodor Bodén.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist