Publikfest men ingen poäng i SDHL-premiären

Publicerad: 2023-09-24
Över 500 åskådare bänkade sig i Hägglunds Arena för att se söndagens SDHL-premiär. Dessvärre var det gästerna som åkte hem med alla poäng från matchen.

Mötet slutade 2-3. MoDo öppnade matchen lite för avvaktande och saknade den fart som behövs för att stå emot Luleå/MSSK under de första 20 minuterna. Gästerna gjorde också både 0-1 och 0-2 innan periodsignalen ljöd.

I andra perioden kuggade hemmalaget dock i på ett helt annat sätt och skapade en hel drös kvalitativa målchanser - dock utan att hitta rätt.

Målet kom däremot i början av tredje perioden när Lauren Bellefontaine pricksköt till vänster om Sara Grahn i Luleåkassen. Hemmalaget jagade sedan en kvittering och var ett stolpskott (från Victoria Klimek) från att sätta 2-2.

Istället kom 1-3 vilket punkterade matchen. Adela Sapovalivova satte en puck i slutsekunden och putsade till slutresultatet, men det kom för sent.

Allt som allt ändå en positiv premiär på många sätt och kul att så många - 530 personer - kom och tittade. Nu väntar några bortamatcher innan vi är tillbaka i Hägglunds Arena igen, mot AIK fredag den 6 oktober.