Sapovalivova avgjorde mot Skellefteå!

Publicerad: 2024-09-04
Vi tvingades jobba övertid men kunde likväl gå vinnande ur onsdagens strid borta mot Skellefteå. Adela Sapovalivova höll sig framme och satte matchavgörande 2-1.

Det var inte direkt så att det saknades chanser för MoDo att avgöra mötet i Västerbotten redan under ordinarie matchtid. Skottstatistiken 33-11 skvallrar om spelbilden, där vi förde spelet större delen av matchen.

– Det var ett bra steg framåt i vår process, säger huvudtränare Jared Cipparone, som är nöjd med lagets insats mot Skellefteå.

– Att vi bara släppte till elva skott visar att vi är på rätt väg med vårt spel utan puck. Offensivt skapade vi många chanser, men saknade den sista lilla pushen för att få in pucken. Det behöver vi jobba på. Jag är inte orolig över den delen, då vi inte saknade chanser utan det är det lilla extra som behövs.

Målskyttarna blev till slut två till antalet, först Brooke McQuigge som såg till att vi förvaltade ett powerplay i andra perioden och sedan höll sig alltså Adela Sapovalivova framme i förlängningen.

– Insatsen var där hela matchen och vi hade bra intentioner i spelet. Jag är nöjd med hur det ser ut nu när vi har en träningsmatch kvar, säger Jared Cipparone.

Genrepet inför SDHL 2024/2025 sker nu på lördag, borta mot Brynäs. Seriepremiären är helgen därpå och första hemmamatchen spelas mot Leksand fredag den 20 september.

MATCHFAKTA

Skellefteå–MoDo 1–2 (0–0, 1–1, 0–0, 0–1) e. förl.

Andra perioden: 0–1 (26.17) Brooke McQuigge (Mira Hallin).

Förlängning: 1–2 (63.59) Adela Sapovalivova (Ebba Hedqvist).

Skott totalt: 11–33.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist